Hunden i vardagen..

Skulle villa att hunden fick mer plats i media .Inte bara när nån hund har gjort nått galet bitit o dyligt.
Vi har dom tysta hjäpredorna som jobbar med blinda, handikappade, gamla , sjuka i armén (vid krig ) bombhundar ,nakotikahundar,  sök hundar ,av alla det slag .
Cockern är en alldeles utmärkt eftersök hund. Vår lilla röda  Dagny var ett sånt exemplar , väldigt duktig på att leta efter det som behövdes. Tänk vad många folk som räddas i fjällen o i lavin olyckor, används även vid druknings tillfällen med.
Har nån av er haft nån  hund som gjort nått oförglömmligt för ER???Förutom att göra er lycklig av att bara får vara   er vän....
Vet  ju att  barn som har slutat prata kan börja  tala o öppna sej igen, vid kontakt med hunden  bara ett ex... 
Det har börjat med , att man kan ha hund hos gamla på  Äldreboendet ,, Dom behöver verkligen få  ha kontakt med djur. Hur många har inte haft hundar o andra djur i sin tillvaro.  Dom  skall ju inte behöva vara helt  isolerade  från omvärlden ,bara för att man blir äldre..
  Tänk oxså vad social man blir  som hundägare . Många av min valpköpare ,säger att dom  har helt plötslig träffat och  talat med grannar ,dom  som dom praktiskt  taget, inte kände till förut . Man  träffar vänner med sina 4 fota och tar promenader kanske fikar och  gör nått roligt tillsammans .Hur många har ej träffats genom hundarna ??? Oj Oj vad många jag känner till.
Jag har en helt underbar valpköpare som har hjärtproblem  ,dom miste sin cocker som blev 14 år . Tyckte då att dom skulle vänta med en ny vän !! Men hennes läkare rekomenderade att hon skaffade en ny .Så hon kom ut i friska luften. Hon köpte vår lilla gullig svarta kille Alfie.  Friskvård är ju känt  för oss hundägare ,,Man är ju tvungen att gå ut i alla väder. Finns ju inte dåligt väder bara dåliga kläder ..
Man tänker bra när man vandrar vare sej det är i  skog och  mark eller stan ..Skönt att rensa huvudet och få frisk luft .

Inga av våra barnbarn är tack och lov  inte allergiska.

Värför är inga bonnungar allergiska ??? Jag  tror att föräldrana inte har tid att städa ihjäl sej . Tiden räcker till med att sköta gård och  djur och  barnen får tidigt umgås med djur på rätt sätt,

Tänk så mycket roligare det skulle vara om det fanns med tid till varanadra ?? Städning tar tid,ge mer tid till att vara med varandra och  era  2+4 fota.  Tror att man känner sej lyckligare  då .
Lite skit kan man tåla ,inte farligt . Här på landet  får man vänja sej vid allt som naturen har och ger, och jag älskar det,
Nedan för oss är en paddock där dom gulliga Islandshästarna tränas. Det ser så häligt ut när deras ägare går ut med 5 st i handen på väg till hagen . Dom är väldigt trevliga och  snälla hästar ,hundarn och  dom står och  kollar in varandra på dan.  Vi brukar mötas i skogen när dom kommer ridande .. dom känner ju till ´varandra så det är inget konstigt för nånn av dom.Höll förresten på att smälla in i 2 råddjur ida. Dom spinger ibland som yra höns,  kommer en så kommer ofatas flera .

Nu skall vi dricka te´min 2 benting och ja.
Suss gott

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0