Så här vill jag ha det NU!!!

Ida så tittade solen fram ,luften känns som en vårdag. Hundarna sprang som som lyckliga fån,badade i vår bäck som går över ett av dom stora gärderna,det är häligt att se dom så glada. Men nu faller mörkret igen. Så fint att tända ljus stakarna i alla fönstren. Nu skall jag baka saffrans bröd. Det doftar verkligen gott. Sen lite glögg till kaffet. Skönt att kura ihops sej tillsamman . Jag önskar er all en underbar 1:a Advent.

Vill ha vit jul---

Ja så blev det milt väder igen ,jobbigt när det skiftas dag för dag. Ingen mår bra av det. Vi får hålla tummar och tassar att det blir kallt och snö.. Så blev det ingen operation för mej i morron. Har tydligen nån virus i kroppen som inte ger sej.. Men snart är det nytt år, så då laddar jag om igen ... Tänk att det är 1:a advent på sönda. Tiden går fort ju äldre man blir,jag skulle villa soppa tiden,,, När man var liten kröp tiden fram ,man väntade och väntade. Tack alla min goa valpköpare för alla fina kort jag får ,och att ni tar hand om dom små så fint,det värmer ett uppfödarhjärta. Tänk på att se på dej själv innan du dömmer andra. Livet är alldeles för kort för bullshit!!!!!!

Se det snöar ,se det snöar ,nu är det vinter..

Nu så har det snöat hela förmiddan, tur att jag ej behöver åka ut nått,vad jag vet.. Laddat med ved till järnspisen,det brukar bli elstopp när det stormar över oss. Lagar maten där ibland .Går alldeles utmärkt.Skulle finnas i alla hus, tänk vad sårbara vi är ,när elen går. Igår så blev vårt yngsta barnbarn Jack,Dylan,Aiden.Döpt i Wexford på Ireland ,dom är ju Katoliker, farmor Fran hade fixat allt. Tänk att nu har vi åtta barnbarn!! Än är det nog inte slut. Idag grattat vi vårt barnbarn LOllO som blir 17 år .... Det är vår äldsta son JOHANS dotter. Ha en bra dag med era 2+4 fota ...

Trimm och bad igen

Ny fixad kille. Man måste var fin om man skall få nån date. Han är på väg till Show med Cath och Sussie. Hoppas att vädrets makter ej blir för tuffa?? I morse var det -10 och sol, så vacket, man blir piggare när ljuset kom. Satt en deg och gjorde kalops sammtidigt. Vilken härlig doft som sprider sej i hemmet när man bakar . När jag var hos Cattis och Henrik så hände det en hemsk olycka i Vänern som går in i en vik där dom bor . Stället heter Mårön . Två karlar hade åkte ut på sjön för att fiska på lördan,annhöriga hörde inget ifrån dem.Så det tillkallades räddnings hjälp. Cattis ocj jag trodde det var räddnings övning,dom har det för att uppdatera sej. Runt viken är det massor med sommarstugor som dom arrenderar av Henrik med familj. Två av dom var på sjön.. Tyvärr så hade dom ommkommit ,hittades på måndags förmidda. Fy vad hemskt det hade blåst halvstorm på lördan.Livet är skört.. Men dom hade inga flytvästar, enligt vänner hade dom aldrig på sej nån. Nu skall jag sätta på kaffe och testa nybaket. ..

Så blev det vinter

Ja nu blev det vinter ,,stora snöflingor faller och är kvar,Skönt att slippa leran och mörkret. Resan till Värmlnad var bra och vi hade faktiskt bra väder ,, Sol ( Vi var ju i Värmland) Så härligt att få träffas igen Det blir inte så ofta Vi badade i en trätunna på lördagkväll allihopa åt och drack gött Vi fick Rådjurssadel. Henrik hade skjutit ett par och även 2 Älgar. Jag fick med mig hem lite älgkött hem . Bilen gick bra men radion var tyst .Så jag får en ny av bilfirman. Nu är Jessica med flock på väg till Skavsta och sen iväg till Ireland för ett par veckor. Synd att man ej kunnde följa med.Men det blir fler tillfällen. Det var snorhalt på lilla vägen här ute men det blir bättre nu när det snöar och blir kallare . Ta hand om Er i vinter vädret.

Stor kille nu..

Mammas kille har blivit en stor nu . Men det är inte lätt att vara på 2dra,plats .Pappa bestämmer vad som skall göras ..Men min son Klas får heller inte göra som han vill för mej.. Det är som det är och blir.Sen har vi stor chefen JILL,hon ser till att ALLT funkar. Sköter om matte på kvällen vid sängdags,det tvättas och kollas .Skönt att ha en night nurse. Nu är man ägare till en VOLVO kombi ¨så skön att köra,lätt att komma in i.Jag skall ju op.mig i slutet på nowember.Då är det skönt att slippa klättra upp i bilen.Som jag fick göra i min Peugeot Partner. Vädret är som det har varit en tid ,, så mörkt ,man blir låg och orkeslös. Tänk så skönt det är när solen tittar fram och jag hoppas verkligen att snön kommer och det fryser till .Bara det ej blir glansis,allra helst när det är vatten pölar överallt här på vichan. Nu skall hundar badas igen, sen är det ju kväll. Var rädd om varandra.Vår tid är NU.

Tage ,Jills och Dinos vackra son

Tänk att jag inte kan få behålla nån röding ..Har haft en del .Men det har slutat med nått tråkigt .. Man blir så ledsen ,jag tänker så ofta på vår vackra kille Tage . Som inte fick vara kvar hos oss . Konstigt att dom goa och snälla brukar tas ifrån en .. Undrar vem som bestämmer ödet?? Han har ju några fina valpar efter sej. Men vi har ej nån själva .Men far och mor bor tillsammans. Dom gillar verkligen varandra ,som ett troget par. Idag var jag till Västerås och besiktigade min bil. Hade tid 0700 så jag fick starta tidigt. Givetvis var det kolmörkt och regnet öste ner.Jag hatar att köra i detta ruskväder, jobbigt att möta bilar och bli bländad hela tiden .Bilbesiktnigen låg även långt bort ,på vägen mot Gävle .Taskigt skyltat som vanlig.. Men jag hade tur inga påpekande alldeles blankt och fint. Så det är bara tuta och köra ett tag till. Skall sälja bilen så det var bra ,vill ha en Volvo kombi i stället. Lättare att laga,och man sitter så skönt. Gud vilken dimma vi har. Hoppas jag ej behöver åka ut igen. Ta det lungt i trafiken,hellre omkörd än påkörd.

Vädrets makter

Konstig är det, vad är det för väder??? I lördags var jag utanför Norrtälje,på besök hos en kompis.Kollade valpar efter Bono,och på hennes fina nya kille från Quettadne. Ännu en snygg kille med ett ljuvligt utryck,med härlig överlinje.Den typ jag gillar och svart förståss. Valparna var väldigt jämmna och lika kunne ta hemm vem som helst. Mörkret föll tidigt ,dimman lag sig snabbt över oss. Hittade inte bilnycklarn ,,f-an oxså (har extra) visste ju att jag stoppade dom i vänster ficka, Letade i bilen fickor hundhus ,ja överallt.Så känner jag nått!! I fickan var det en flick längre upp ,där låg den.Jag och nycklar går ej bra tillsammans. Kan lägga dom var som helst.Känner nånn igen sig??? Så började då resan hem, brukar ta drygt en timme . Nu var det ju verkligen mörkt. Dimman blev tjockare ,som mjölk.Kännde oron komma krypande .Farten var 30-50 högst.Ja låg först i ett pärlband av bilar????Fick hålla ratten så hårt att högra handen fick kramp.Såg mitt remsan när jag kunnde sätta på hellyset. Det var bara att köra och lita på att det grejar sej ,går ju inte att stanna .Då man inte ser vad som är på sidan . På rakan till Knivsta så såg jag lite mer till och från. Plötsligt så kör 2 bilar om i hög fart,sammtidigt som jag ser blåljus komma från andra sidan. Jäklar nu smäller det!! Men tack o lov slapp jag uppleva det .. Nu hade 2 timmar gått.Såg skylten till motorvägen,skönt.. Sen var det lättare ,tills jag åter hammnade på dom småvägarna hem ¨då blev detsamma visa igen Får tacka för att det ej är så många som kör lilla grusvägen . Nu hade det gått 3 timmar Gubben ringe och undrade ??Men då var jag ju nästan hemma. Så skönt. Jag hade så ont i magen.Så jag måste lägga mej en stund innan jag kunnde äta nått. Får ont i magen när det händer nått . Hoppas att vi kan få lite snö och lite kallare ,vi behöver ljus,känns ju som det är kväll hela dan.

Goa Boston

Denna härliga grabb bor hos Lena ,som jobbar hos Stig H. Han får vara med matte på jobbet och åka runt Svedala med sina stora polare (Hästar) . Lena hade en svart hane förut som blev 11 år. Men nu har det bytts till en rödhårig. Det är många som åter kommer till oss och vill ha en ny kompis eller två. För oss glädjande,då man vet att hundarna få ett bra hem. Nu skall jag bada Bono ,han får dambesök i kväll. Man måste vara stilig och framför allt ren. Ha en skön kväll med era 2+ 4benta.

Denna lilla goding är efter Bono /Nikita

Vid intresse ring till Katarina 0704088918.Mamma är Apelhöjdens Joleen- Det finns även valpar hos Kennel Tårpilens svarta tikar o hanar Tel 0176-226173- Valpar väntas även på kennel Bizzhaie brokigt o enfärgat. Önskar er lycka till!

Bonos ressällskap.

Måste få tacka Cath och Sussie igen. För att ni tar ut min grabb på resor . Bono älskar att åka med sin polare,han är ju en så gla och sorglös kille som bara ställer upp på det som görs. Hoppas att du Cath får det skönt på er semester i Los Angeles, och ladda batteriet. Här hemma är det grått grått väder igen , hur f-n skall det bli??? Så skönt när det är fruset/torrt. Det är bara att bada doggarna ,dom måste ju få var i skog och mark . Julen kommer närmare snrt nytt år!!!!!

Vinter 2 år sedan


Ljus i mörkret

< g src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/429844/images/2008/winter-again1_20491592.jpg" /> Så vackert det är när alla ljusen tänds i vår lilla by ,för alla som ej är med oss längre. Det infinner sej en sån ro.Vår förstugudel blev klar idag, så fin den blev.Nu kan man sitta där och fika/ äta på vintern oxså . Hoppas att Ni har haft en bra dag med e Bilden är från vintern 2 år sedan

RSS 2.0